News Flash:

Vaslui: Directorul unui supermarket, condamnat de instanta pentru moartea unui angajat

11 Iunie 2014
1800 Vizualizari | 0 Comentarii
Directorul unui supermarket din municipiul Barlad a fost condamnat de instanta la zece luni de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce un angajat a murit strivit de o masa mare de gheata care i-a cazut pe spate in timp ce incerca sa o indeparteze de pe un magazin.

Judecatoria Barlad l-a condamnat pe directorul societatii Paloda SA Barlad, Dumitru Tomescu, la zece luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, fiind gasit vinovat de catre instanta de moartea unui angajat care a fost strivit de gheata cazuta de pe un magazin.

In cadrul aceluiasi proces, derulat pe parcursul a jumatate de an, magistratii barladeni l-au condamnat pe Tomescu si la doua luni de inchisoare, tot cu suspendare, pentru "neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca".

Judecatoria Barlad a contopit cele doua pedepse, urmand ca directorul societatii Paloda sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv zece luni de inchisoare cu suspendare.

Sentinta Judecatoriei Barlad nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel.

Angajajul magazinului, in varsta de 43 de ani, a murit in 23 februarie 2012, in urma unui accident de munca, dupa ce o masa mare de gheata i-a cazut pe spate in timp ce incerca sa o indeparteze de pe un magazin din centrul municipiului Barlad. Barbatul era angajat pe post de ziar al firmei care detinea magazinul si in momentul producerii accidentului era impreuna cu mai multi colegi de munca. Barbatul a fost transportat in stare critica la Spitalul de Urgenta din Barlad, insa la scurt timp a murit.

Potrivit necropsiei facute de Serviciul de Medicina Legala Vaslui, moartea barbatului a fost "violenta, cauzata de un soc mixt, cu hemoragie interna toraco-abdominala si hemopneumotorax drept, fracturi costale multiple, ruptura de lob drept a ficatului".

Firma din Barlad care detine magazinul a fost amendata si cu suma de 18.000 lei de catre Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui, dupa ce s-a constatat ca nu au fost luate masurile necesare pentru securitatea angajatului.

directorul municipiul barlad dumitru tomescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048101 (s)