marți, 16 aprilie, 2024

Vaslui : Doar 10 fermieri pe lista programului de comercializare a lanii

Distribuie:

Publicat:

 

Crescatorii de ovine vor primi si in 2019 un ajutor de minimis pentru comercializarea lanii, Guvernul adoptand o Hotarare care modifica si completeaza HG nr.500/2017 privind aprobarea acestui program.

 

Solicitanti inregistrati in Registrul unic au obligatia de a depune la Directiile Agricole Judetene documentele justificative care sa ateste comercializarea productiei de lana obtinute pana la 1 noiembrie 2019, inclusiv. In 2018, perioada de valorificare a lanii precum si a celei pentru depunerea documentelor aferente a fost 1 septembrie.

 

La nivelul judetului Vaslui, din cei 1.130 de crescatori de animale, care detin aproximativ 200.000 de ovine, doar 10 fermieri au fost inregistrati in program, comparativ cu anul trecut cand in total au fost 345 de fermieri.

 

Potrivit oficialilor Directiei pentru Agricultura Vaslui, o cauza ar fi faptul ca la colectare se cauta mai mult lana din rasa Merinos, in conditiile in care in judet predomina orvinele din rasa Tigaie si Caracul.

Comercializarea lanii se realizeaza de catre centrul de preluare a acesteia deschis la Tutova, de SC Eurobussiness 83 SRL, din Sibiu, societate care exporta lana in Germania, Turcia si Austria.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img