vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI: „Drepturile copiilor in viziunea mea”

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Isabel BOGDAN a fost prezent duminica, 12 martie,  la Scoala „Vasile Alecsandri”, organizatoarea Concursului Regional de Arta Plastica „Drepturile copiilor in viziunea mea”. Evenimentul, ajuns la cea de a 11-a editie, a adunat aproape 500 de prescolari si elevi de clasele primare si gimnaziu din mai multe judete din tara.

„Concursul este unul de responsabilitate sociala, dedicat scolilor care doresc sa se implice in programe de educatie privind drepturile copiilor. Dincolo de premii, competitia a oferit posibilitatea implicarii scolii in procesul de cunoastere si solutionare a problemelor privind promovarea si respectarea drepturilor copiilor, alaturi de partenerii institutionali locali. Sincere felicitari organizatorilor”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.

Concursul, care a avut doua faze, locala si regionala, face parte din proiectul „Imi cunosc drepturile!” si isi asuma misiunea de a contribui la o mai buna cunoastere de catre elevi a drepturilor lor.

„Etapa regionala s-a derulat pe mai multe centre din judet si din tara, urmand ca lucrarile sa fie trimise pe adresa institutiei noastre pana pe 20 martie. Evaluarea acestora se va face pana la sfarsitul acestei luni, urmand a fi acordate premii si mentiuni. Participarea a crescut de la an la an, iar acest lucru ne da curaj sa organizam concursul si anul viitor”, a spus Dorina Baban, directorul Scolii „Vasile Alecsandri”.

 Concursul a fost organizat de profesorii Monalisa Prelipceanu, Cristina Verman, coordonator de proiect, si inspectorul pentru invatamantul primar, Petronela Nastase.

Prescolarii au avut ca subiect dreptul la joaca, iar elevii au fost nevoiti sa exprime prin culoare dreptul la familie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img