News Flash:

VASLUI: Fabrica amendata cu suma maxima de catre inspectorii ITM

7 August 2013
2279 Vizualizari | 0 Comentarii
confectii vaslui
O firma de confectii din municipiul Vaslui a fost amendata de Inspectia Muncii cu suma maxima prevazuta de lege dupa ce, in timpul unui control, s-a constatat ca cei 430 de angajati ai societatii sunt tinuti la munca in conditii inumane, intr-o caldura sufocanta.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vaslui, cei 430 de angajati ai societatii de confectii munceau intr-o sectie unde temperatura aerului atingea 33 de grade Celsius, iar indicele de confort termic avea pragul critic depasit, aerul fiind, practic, irespirabil, transmite corespondentul Mediafax.

Aceste conditii inumane de lucru au aparut din cauza lipsei unui sistem de ventilatie corespunzator, precum si din cauza ferestrelor foarte mari ale sectiei de productie, care favorizau formarea efectului de sera.

"Determinarile de temperatura si umiditate s-au facut in mai multe puncte din fabrica, impreuna cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vaslui, cei autorizati sa faca astfel de masuratori. Din pacate, s-a constatat ca existau depasiri semnificative ale indicatorilor maxim admisi, ceea ce crea disconfort celor 430 de angajati, care erau expusi in permanenta unor riscuri imediate. Evident, pe langa sanctiuenea maxima prevazuta de lege aplicata, s-au stabilit si o serie de masuri astfel incat salariatii sa nu mai aiba de suferit", a declarat, marti, pentru corespondentul Mediafax inspectorul sef-adjunct al ITM Vaslui, Aniela Adimi.

Cuantumul amenzii aplicata de Inspectia Muncii Vaslui se ridica la 10.000 de lei, suma maxima prevazuta de legislatia in vigoare.

itm vaslui amenda fabrica confectii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0830 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038778 (s)