vineri, 29 martie, 2024

VASLUI: Faza judeteana a CONCURSULUI NATIONAL DE CICLISM „CUPA DHS”- FOTO

Distribuie:

Publicat:

Joi,25 mai , in municipiul Vaslui, s-a desfasurat faza judeteana a concursului national de ciclism „CUPA DHS”, sub deviza „VIATA IN MISCARE!”, la care au participat elevi din ciclul gimnazial.

Douasprezece echipaje a cate 4 copii s-au inscris la faza judeteana a concursului organizat de EUROSPORT DHS S.A., in colaborare cu Primaria Vaslui, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui -Biroul Rutier Vaslui, ACR Vaslui si Directia Judetena de Sport si Tineret Vaslui.

Grupati pe echipe mixte si aliniati la linia de start, concurentii au sustinut atat o proba teoretica, reprezentand chestionare de legislatie rutiera, cat si una practica, de parcurgere a unui traseu cu bicicleta in poligon si au fost jurizati de politistii Biroului Rutier Vaslui.

Prin desfasurarea acestor activitati urmarim promovarea cunoasterii si respectarii legislatiei rutiere in randul biciclistilor, in special a copiilor, pentru ca deplasarea pe drumurile publice sa se desfasoare in conditii de siguranta. De asemenea, se urmareste incurajarea practicarii activitatilor fizice si, totodata, protejarea naturii prin folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de transport.

Acest proiect educational isi propune incurajarea spiritului de competitie in randul tinerilor, promovand totodata, prin miscare, un mod de viata sanatos. De asemenea, se urmareste educarea tinerei generatii in scopul prevenirii accidentelor de circulatie, prin insusirea corecta a regulilor de circulatie si respectarea acestora.

Aceasta competitie s-a bucurat de o larga participare din partea elevilor, sub coordonarea si cu sprijinul cadrelor didactice care i-au indrumat si i-au pregatit, motiv pentru care politia rutiera le multumeste pentru implicarea in astfel de activitati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img