vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: Femeie de 80 de ani decedata in incendiu

Distribuie:

Publicat:

Pompierii militari din cadrul Detasamentului Vaslui, impreuna cu membrii  Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Codaesti, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o casa din localitatea Pribesti, comuna Codaesti.
In cursul noptii trecute, in jurul orei 01:56  un apel sosit in dispeceratul comun I.S.U. – S.A.J. anunta faptul ca in localitatea Pribesti, din comuna Codaesti, o casa este in flacari iar in interiorul  acesteia exista posibilitatea sa se afle proprietara locuintei. Imediat,  la locul incendiului a fost trimisa o autospeciala de lucru cu apa si spuma de mare capacitate, cu opt subofiteri, si o ambulanta S.M.U.R.D. de Terapie Intensiva Medicala.
La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta atat in interiorul locuintei, cat si la acoperisul pe structura din lemn si invelitoare din azbociment si tigla al acesteia, pe o suprafata de aproximativ 50 m.p. Din nefericire, dupa lichidarea incendiului a fost gasit trupul carbonizat al proprietarei locuintei, o batrana in varsta de 80 de ani.
 In urma producerii incendiului, flacarile au distrus aproximativ 50 m.p. de acoperis din placi de azbociment si tigla pe structura din lemn, 40 m.p. de planseu din scandura, diverse bunuri si materiale combustibile existente in doua dormitoare si intr-o bucatarie (mobilier, aparatura electrocasnica, materiale textile, acte de identitate si proprietate, si altele), pompierii militari reusind sa salveze o camera si anexele locuintei cu bunurile depozitate in acestea, precum si aproximativ 100 m.p de planseu si acoperis. 
   Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de un cos de fum amplasat necorespunzator si neprotejat termic fata de materialele combustibile. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img