News Flash:

Vaslui : Festivalul "Dor de vesnicie… " pe placul băncenilor - FOTO

11 Martie 2019
2362 Vizualizari | 0 Comentarii

La initiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2019 să fie declarat Anul omagial al satului romanesc (al preotilor, învățătorilor și primarilor gospodari ) și Anul Comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești, în Patriarhia Română. Prin urmare, sectorul teologic-educațional al Patriahiei organizeaza Concursul Național Catehetic Hristos : sufletul satului meu.  

Concursul își propune să contribuie la redescoperirea valorilor păstrate și promovate de satul românesc, de-a lungul timpului. Prin urmare, Parohia Banca Sat reprezentată de Părintele paroh Braharu Dănuț-Lucian din Județul Vaslui , împreună cu 30 de copiii din grupul de cateheză a realizat proiectul intitulat “Dor de veșnicie… “. Proiectul cuprinde trei secțiuni:  literară, arstistică, multimedia.

Parohia Banca Sat organizând un festival de cantece si jocuri traditionale in care a fost prezentat proiectul realizat de grupul de cateheză.
Frumosul eveniment a fost precedat de Sfânta Liturghie șlujită în Biserica “ Adormirea Maicii Domnului” din satul Banca de către preotul paroh la care au participat enoriași ai Bisericii dar și oameni de seamă din viața cultural artistică a comunei, , cadre didactice și reprezentanți ai administrației publice locale.
După o frumoasă predică la care parintele  a îndemnat pe credincioși la post și promovare a adevărului, a urmat recitalul talentaților soliști Miriam Sânziana Nechifor, Lorena Cucu, Elvis Grigoriță și a corului “Sfânta Filofteia“din Banca.

La acest festival preotul Dănuț Braharu-Lucian a ținut să mulțumească unor persoane din satul Banca dedicate Bisericii, satului romanesc si invatamantului.
- domnului Stamatin Cristinel pentru sprijinului financiar acordat repetat Parohiei Banca;
- domnișoarei Director al Școlii Gimnaziale Nr 1 Gara Banca, Doinița Grigore pentru buna colaborare în  parteneriatul de succes desfășurat între cele două instituții;
- învățătoarelor Bordeianu Mioara Mina și Cucoș Mădălina Elena pentru implicarea, devenind învățătoari devotati in satul romanesc a satului Banca;
- profesorului de religie, Sava Ionuț pentru implicare în formarea spiritual ortodoxa a tinerilor in scoala.
- consilierului local, Guzganu Gheorghiță, pentru colaborarea privind administrația publică locală și asistență social.

Festivalul s-a desfasurat cu bucurie si s-a incheiat cu frumoasele si plinele de viata cuvinte: “ Hristos ,sufletul satului nostru, Este si va fi “.

Galerie Foto

54041368_1682951848670779_6304579852393512960_n
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1986 (s) | 34 queries | Mysql time :0.073530 (s)