joi, 25 aprilie, 2024

Vaslui,Husi si BArlad:Schimbari majore pentru managerii de spitale!

Distribuie:

Publicat:

Contractul managerilor de spitale va fi schimbat in mod semnificativ, astfel incat indicatorii de performanta sa reflecte gradul de satisfactie si siguranta pacientului, a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, la o emisiune TV.

”Contractul de management va fi schimbat intr-un mod semnificativ, indicatorii de performanta vor fi reformati, ca sa zic asa. Masurarea performantei unui manager va depinde, printre altele, de doua elemente esentiale, si anume: satisfactia pacientului si siguranta pacientului. Siguranta pacientului cuprinde toate acele lucruri privind infectiile nosocomiale, pastrarea unei infrastructuri adecvate in spital, a unei structuri de personal adecvate”, a declarat Voiculescu.

Ministrul a sustinut ca managerii de spitale nu au raportat pana acum toate cazurile de infectii nosocomiale pentru ca prin actuala forma a contractului de management ei ar fi fost sanctionati daca admiteau ca acestea exista. In context, Voiculescu a subliniat ca interesul Ministerului Sanatatii este ca managerii sa ia masurile concrete necesare pentru scaderea numarului de astfel de cazuri, aratand ca exista mecanisme concrete de control in acest sens.

In opinia sa, managerul unui spital trebuie sa se ocupe de agenda administrativa si financiara a unitatii medicale, in paralel cu responsabilitatea pentru ca personalul medical sa serveasca pacientii.

”Eu unul nu vad logica si cred ca managerul trebuie sa fie intai, manager. Managerul trebuie sa se ocupe, in primul rand, de agenda administrativa, de agenda financiara. De asemenea, managerul trebuie sa fie responsabil pentru a crea cadrul ca personalul medical de acolo sa serveasca pacientul. Acesta este doar un exemplu despre modul in care fost gandit sistemul, intr-un mod gresit”, a precizat Voiculescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img