joi, 28 martie, 2024

Vaslui: Incep sa apara virozele. Peste 1.800 de infectii respiratorii in ultimele doua saptamani

Distribuie:

Publicat:

Cu putin peste 1.800 de cazuri de infectii respiratorii au fost inregistrate in judetul Vaslui, doar in ultimele doua saptamani, dupa cum arata statistica Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui.

"Din datele raportate de medicii de familie si de spitalele din judet, dintre cele 1.559 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, au necesitat internare un numar de 88. Cele mai multe astfel de infectii s-au inregistrat la categoria de varsta 5 – 14 ani, in timp ce pneumoniile au predominat la pacientii cu varsta trecuta de 65 de ani. Pana la aceasta data, nu a fost semnalat niciun caz de imbolnavire cu gripa", a precizat purtatorul de cuvant al DSP.

Pana la aceasta ora, in judetul Vaslui au fost primite 13.780 doze de vaccin antigripal din totalul celor 52.932 solicitate Ministerului Sanatatii, si au fost administrate 1.453 de doze. Primele 1.250 doze de vaccin au fost alocate medicilor, cadrelor sanitare si personalului auxiliar din spitale si din unitatile ambulatorii, dar si angajatilor Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img