vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au identificat in trafic trei persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenta  bauturilor alcoolice sau  neavand dreptul de a conduce autovehicule. Pe numele acestora au fost intocmite dosare de cercetare penala.

 Politistii Postului de Politie Padureni s-au deplasat la locul producerii unui eveniment rutier ce a avut loc pe raza comunei Padureni, eveniment fiind sesizat prin apelul de urgenta 112.

    La fata locului a fost identificat B. Mircea, in varsta de 20 ani, din comuna Padureni, acesta fiind conducatorul auto implicat in evenimentul rutier.

    Politistii au stabilit faptul ca tanarul s-a deplasat cu un autoturism pe D.J 244 C, din directia Valeni catre Padureni. La un moment dat, intr-o curba, B. Mircea a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, iar autovehiculul a parasit partea carosabila. Din accident nu au rezultat victime.

     Politistii l-au testat pe B. Mircea cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

    In urma verificarilor efectuate de politisti s-a stabilit faptul ca autoturismul condus de tanar avea autorizatia provizorie de circulatie cu valabilitatea expirata.

   ” In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.”a declarat Mihaela Straub,purtator de cuvant din cadrul IPJ VASLUI

    Politistii Biroului Rutier Vaslui, efectuand serviciul de supraveghere si control al traficului rutier pe raza municipiului Vaslui au procedat la oprirea regulamentara in trafic a Marianei S., de 46 ani, domiciliata in municipiul Vaslui.

    In urma testarii femeii cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,56 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care S. Mariana a fost condusa la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

      Pe numele femeii a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

    Pe strada Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Barlad, politistii Biroului Rutier Barlad au oprit un autovehicul condus de B. Valentin, in varsta de 21 ani, din comuna Pogana.

    In urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca tanarul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

    In cauza, politistii au intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii unei infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img