sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VASLUI:Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Politistii au intocmit dosare de cercetare penala pe numele a doi barbati in varsta de 31, respectiv 39 ani care s-au deplasat cu autoturismele pe drumurile publice fara a respecta  normele rutiere in vigoare.

 Politisti din cadrul Politiei orasului Negresti, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, pe timpul exercitarii atributiilor de serviciu, au identificat doua persoane care se deplasau pe drumurile publice fara a detine permis de conducere.

Astfel, politistii au procedat la oprirea in trafic a unui barbat care se deplasa cu autoturismul pe strada Decebal din orasul Negresti.Acesta a fost identificat ca fiind C. Costel, de 39 ani, din comuna Mironeasa, judetul Iasi.   Deoarece barbatul emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest rezultand valoarea de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, in urma verificarilor efectuate in baza de date privind detinatorii de permise auto s-a stabilit faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, I. Constantin, de 31 ani, din orasul Negresti a fost identificat de politisti si jandarmi in timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Pacii din orasul Negresti. In urma verificarilor s-a stabilit faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

In cauza au fost intocmite dosare de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

CONDUCETI PRUDENT! VIATA ARE PRIORITATE !

Stiati ca:
    Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere?
    Distanta de franare a unui autovehicul se tripleaza in conditiile unui carosabil alunecos?
    Ceata, precipitatiile, albul zapezii ingreuneaza vederea, iar oboseala se instaleaza mai repede?

    Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere si sa adapteze permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic.
    In conditiile unui trafic aglomerat, politistii va recomanda sa va pastrati calmul, sa nu uitati de politetea rutiera si sa nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule.
    Daca partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, toti conducatorii de autovehicule trebuie sa circule cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii meteo este mult mai mare.
    Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi! Nu vorbiti la telefonul mobil in timp ce conduceti masina, daca nu aveti atasat la acesta dispozitivul de tip „hands-free”.
    Totodata, pietonii sunt sfatuiti sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in conditii de siguranta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img