News Flash:

VASLUI:Ionel Armeanu,directorul COPY-PASTE

24 Iunie 2014
1927 Vizualizari | 0 Comentarii
Seful Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui, Ionel Armeanu, si-a lansat o carte in doua volume, intitulata "Chimia, briliantul vietii”, in care apar capitole intregi copiate de pe site-ul Descopera.ro, fara a fi citata sursa, autorul sustinand ca "dintotdeauna cartile se scriu din carti".

 Site-ul Descopera.ro a devenit sursa de inspiratie pentru directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectiei Sociale (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu, care a lansat, alaturi de sotia sa Nicoleta si de profesorul de matematica, Dumitru Apostolache, o carte in doua volume intitulata "Chimia, briliantul vietii",.

Cu articole intregi copiate integral de pe site, fara a fi precizata insa sursa, cartea este considerata de cel care a scris prefata, criticul literar Teodor Pracsiu, drept "un act de cultura si concomitent un gest de respect fata de stiinta, prin bogatia informatiei, implicarea afectiva si eleganta sobra a stilului”, dupa cum au relatat initial jurnalistii site-ului Vremea Noua.

Unul dintre exemplele capitolelor plagiate de pe Descopera.ro este cel intitulat "Descoperiri stiintifice din intamplare", publicat in 2010, in care Ionel Armeanu reda integral, prin metoda copy/paste, ceea ce apare la finalul volumului I.

 Fara sa fi citit cartea, asa dupa cum au si afirmat, oficialitatile locale s-au intrecut in a lauda opera celor trei autori la momentul lansarii la Biblioteca Judeteana Vaslui, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.

"Acest eveniment face cinste Vasluiului, care este altcumva, un oras al oamenilor de cultura, al celor deosebiti, care muncesc pentru comunitate. Cartea aceasta constituie un ghid pentru elevi si nu trebuie sa lipseasca din rafturile bibliotecilor”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Acesta a fost completat de vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui Vasile Mihalachi, care a constatat ca "la Vaslui, se intampla si lucruri frumoase". "Nu sunt eu in masura sa vorbesc despre carte mai mult decat altii, dar, din ce am citit, am tinut minte o expresie: carte frumoasã, cinste cui te-a scris”, a spus Mihalachi.

Directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu, recunoaste ca s-a inspirat de pe internet pentru a scrie cartea, sustinand ca "dintotdeauna cartile se scriu din carti".

"Cartea aceasta nu este nimic altceva decat un caleidoscop. Intr-adevar, in paginile sale am venit cu tot felul de lucruri de pe internet. Nu pot veni eu acum cu descoperiri in chestiuni stiintifice. Dintotdeauna, cartile se scriu din carti", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX coautorul cartii "Chimia, briliantul vietii”, Ionel Armeanu.

Structurata in doua volume, cartea "Chimia, briliantul vietii" prezinta chimia intr-un mod practic si distractiv, pe intelesul tuturor, fiind dedicata doua treimi stiintei si restul umorului.

"Cele doua volume se adreseaza unui cititor nu neaparat avizat care poate vedea cum este aplicata chimia in viata, care este rolul ei si care a fost contributia marilor personalitati in acest domeniu”, explica Armeanu.

La baza profesor de chimie, Ionel Armeanu a fost si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui in perioada 1997-2001, ulterior devenind director general al DGASPC Vaslui.

La inceputul acestui an, Ionel Armeanu a mai lansat la Biblioteca Judeteana Vaslui o carte intitulata "Matematica, punte a suspinelor?". Ca si la "Chimia, briliantul vietii”, Armeanu semneaza volumul alaturi de alti doi coautori, profesorul Dumitru Apotolache si fiul acestuia, Octavian Apostolache, acesta din urma fiind salariat la DGASPC Vaslui.

ionel armeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038498 (s)