News Flash:

Vaslui:Maidanezi din alte judete sunt adusi cu camionul si abandonati la margine de codru

21 Septembrie 2016
2640 Vizualizari | 0 Comentarii
Cainii vagabonzi pun stapanire pe padurile din judet. Vanatorii sustin ca patrupedele sunt aduse cu dubele si lasate la margine de codru. Acestea se unesc mai apoi in haite si ataca animalele salbatice si chiar oamenii. Vasluienii sustin ca situatia este una nefireasca si se tem ca animalele flamande sa nu se indrepte si catre sate.

”Nu este normal asa. Este foarte rau, cum sa aduca patrupedele in padure. In padure salbaticesc si devin ca si haitele de lupi si apoi ataca. Cresc in salbaticie si ataca oamenii. Nu-I corect, distrug acolo plantele”, spun vasluienii.

Animalele salbatice din judet trebuie sa faca fata unui nou pericol. Cainii fara stapan adusi cu dubele in padurile din zona noastra.

 ”A aparut un fenomen, nu il putem controla, nu il putem tine sub control. Sunt mari probleme. Noaptea se aduc caini cu diferite dube, cu diferite masini, ori ii iau din adapost, ori ii prind, nu stiu, dar ne trezim cu haite de caini. Neavand ce sa manance, se apuca se constituie in haite, fac goane si gonesc vanatul, este adevarat, el trebuie sa se hraneasca, dar nu asa din cauza ca vom ajunge sa dispara vanatul”, spun reprezentantii AJVPS Vaslui.

Conform legii vanatorii pot actiona liber impotriva cainilor fara stapan gasiti in paduri. ”Este stipulat in Legea 407, in Legea protectiei vanatului, ca patrupedele gasite libere in raza fondurilor de vanatoare se impusca de catre personalul specializat angajat sau de catre vanator fara restrictie, fara autorizatie. Fapta nu constituie contraventie, nimeni nu poate fi obligat la despagubire”, mai spun cei de la AJVPS. In prezent, suprafata Fondului Forestier National al judetului Vaslui este de 72.484 de hectare ceea ce reprezinta 13,6% din suprafata judetului. Numarul canilor fara stapan nu este insa cunoscut de nimeni.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035342 (s)