News Flash:

VASLUI: Manifestari pentru a marca Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Asupra Femeii

27 Noiembrie 2015
1514 Vizualizari | 0 Comentarii
Miercuri, 25 noiembrie, in municipiul Vaslui, au fost organizate o serie de manifestari dedicate Zilei Internationale pentru Eliminarea Violentei Asupra Femeii. Potrivit oficialilor din cadrul Directiei Generale Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, la nivelul judetului, fenomenul violentei asupra femeii este unul destul de intalnit si ingrijorator.

 „Am organizat de la mese rotunde, dezbateri, sesiuni de informare si conferinte, pana la concursuri si jocuri de rol, toate menite sa lanseze un amplu semnal de alarma si sa sporeasca gradul de constientizare in randul societatii civile, in sensul larg, iar cu precadere in randul agresorilor, in sensul restrans. Incercam ca impreuna sa identificam cauzele care stau la baza comportamentelor violente si mai ales sa stabilim metode si solutii de prevenire a actelor de agresiune. Incercam sa sensibilizam agresorii si sa-i determinam sa reactioneze la mesajul nostru, dar si factorii decizionali, in scopul de a-i anima in adoptarea de masuri concrete si eficiente pentru combaterea violentei de orice tip si manifestata la orice nivel in societatea romaneasca”, a declarat directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Stefanica.

El a mai precizat ca in ultimii ani se constata o crestere a numarului femeilor care solicita sprijin atunci cand sunt victime ale agresiunilor.

„Femeilor le este frica de cele mai multe ori sa ceara ajutor. Astfel, multe victime ale violentei domestice stau in continuare cu cei care le agreseaza, avand impresia ca asa asa isi protejeaza copiii. Altora le este jena sa apeleze la sprijin specializat, avand impresia ca ceea li se intampla este ceva rusinos. Oricum, trecand peste aceste prejudecati, in ultimii ani, tot mai multe femei ni s-au adresat si au cerut sprijin, iar altele au ajuns in centre dupa ce situatia lor a intrat in atentia asistentilor sociali”, a mai spus Ionel Armeanu Stefanica.

De la inceputul anului si pana in prezent, in centrele specializate din cadrul DGASPC Vaslui, au fost gazduite 72 de femei victime ale fenomenului de violenta intrafamiliala, insotite de 126 de copii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0795 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030089 (s)