sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui: Maratonul prieteniei!

Distribuie:

Publicat:

Timp de doua zile, Teatrul de Vara din Vaslui a fost animat de tineri, copii si parinti, care au dorit sa-i vada la lucru pe participantii de la Festivalul International de dans si gimnastica “Prietenia”. Editia din acest an a atras ca un magnet aproape 2.000 de copii si adolescenti din toata tara, dar si din strainatate. Formatiile prezente s-au evidentiat prin calitate artistica si prestatii demne de adevarati profesionisti, astfel ca juriul a avut o misiune destul de dificila. Concurentii au punctat si la tinuta, vestimentatiile fiind demne de o actiune de prezentare de moda.

“Este minunat ca avem tineri care pot si vor sa intre in viata cu forta si pasiunea pe care o au in timpul dansului. Am vazut pana acum formatii bine pregatite, am vazut costume deosebite, care reflecta preocupare din partea institutiilor si a parintilor, am vazut momente originale si pline de expresivitate. Ne bucuram ca traditia acestui festival merge mai departe, bucurandu-se de acelasi interes ca si pana acum”, a spus Alice Varlanuta, directorul festivalului.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul primariei, edilul Vasluiului ocupandu-se indeaproape ca festivalul sa se desfasoare cum se cuvine.

„Castigatori sunteti cu totii, cei care sunteti prezenti la Vaslui. Multumesc celor care s-au straduit si au dus mai departe an de an acest frumos festival. Sigur, meritul principal este al doamnei Elena Anusca Doglan, care, alaturi de autoritati si Inspectoratul Scolar Judetean, a facut ca aceste lucruri frumoase sa se intample”, a declarat primarul Vasile Paval, la deschiderea festivalului.

Si de aceasta data, evenimentul s-a bucurat de sprijinul Elenei Anusca Doglan, care s-a implicat activ in organizare.

”Este copilul de suflet. De 33 de ani imi neglijez familia, pentru a face cunoscut Vasluiul prin dans si gimnastica. Multumesc familiei, care m-a sustinut in aceasta perioada. A fost o editie reusita si dorim ca traditia sa dainuie pe mai departe. Deja, gandurile noastre se indreapta catre editia de anul viitor”, a spus Elena Anusca Doglan.

Pe scena Teatrului de Vara au concurat aproape 140 de formatii din tara, Moldova, Ucraina si Bulgair, iar indirect au participat formatii din Rusia, Ungaria, Australia, Bulgaria, Cehia, Turcia si Africa de Sud.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img