joi, 18 aprilie, 2024

Vaslui : Medicii veterinari, proteste impotriva Guvernului

Distribuie:

Publicat:

Zeci de medici veterinari din intreg judetul Vaslui au protestat, ieri (n.r -9 noiembrie), impotriva deciziilor Guvernului Romaniei de a nu ii mai sustine financiar, dupa cum prevede Ordonanta de Urgenta a Guvernului 117/2020. Medicii se simt nedreptatiti si mai mult decat atat, spun ca sunt lasati la voia intamplarii in fata pandemiei de Covid-19 si a bolilor extrem de grave care afecteaza animalele domestice si salbatice.

Veterinarii spun, de asemeni, ca numai un combinezon pentru protectia impotriva pandemiei costa de trei ori mai mult decat pretul unei consultatii de specialitate intr-o gospodarie.

"Problemele pe care le revendicam, sunt cele de natura de a ne fi recunoscute drepturile pentru o munca prestata si neretribuita. Conform unor legi, Legea 236 si a O.U.G 117/2020, respectiv inserarea in cadrul activitatilor pe care le avem contractate, unii chiar de 20 de ani, a unor sarcini, obligatii si competente care ne depasesc atributiile, si care de fapt reprezinta o minge de ping-pong plasata de la incapacitatea ANSV-ului de a-si gestiona focarele de pesta porcina", este unul din mesajele transmise de protestatari.

Medicii veterinari ameninta ca vor picheta Prefectura si nu se vor mai prezenta la solicitari, in caz ca nu li se rezolva doleantele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img