News Flash:

Vaslui: Minivacanta de 1 mai,fara evenimente deosebite

4 Mai 2015
1688 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii vasluieni au actionat in minivacanta din perioada 01-03 mai-2015 pentru asigurarea ordinii si linistii publice si apararea patrimoniului public si privat, in localitatile urbane si rurale. De asemenea, au actionat in zonele in care s-au desfasurat manifestari cultural – artistice, in vederea preintampinarii producerii de evenimente negative.

In aceasta perioada, peste 150 de politisti  din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au actionat, in medie, zilnic, atat pentru indeplinirea responsabilitatilor curente necesare asigurarii unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zonele de agrement si in care se desfasoara manifestari publice.
 
    Dispozitivul suplimentar care a asigurat ordinea si linistea publica pe perioada minivacantei a fost constituit din politisti de la ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, arme, explozivi, substante periculoase si actiuni speciale.

Activitatile au fost desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.

In urma activitatilor specifice desfasurate, politistii vasluieni au constatat 24  infractiuni, dintre care 7 in flagrant. De asemenea, acestia au aplicat 895 sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru abateri la regimul circulatiei rutiere (672 sanctiuni), pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice (130 sanctiuni) si pentru efectuarea de activitati comerciale ilicite (19 sanctiuni).

Din fericire, in perioada mentionata, pe drumurile publice din judetul Vaslui nu s-a produs niciun accident grav de circulatie.Politistii rutieri au intocmit dosare penale pe numele a 4 persoane, depistate in timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, desi incalcau astfel prevederile prevazute prin lege. In urma testarilor alcoolscopice efectuate cu aparatul alcooltest, cea mai mare valoare obtinuta a fost in cazul unui conducator auto in varsta de 44 ani, din municipiul Vaslui, fiind de 1,12 mg/l alcool pur in aerul expirat.politistii vasluieni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0857 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036564 (s)