vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui: Mobilizare generala odata cu noul an scolar :26 de unitati de invatamant raman cu portile inchise

Distribuie:

Publicat:

In judetul Vaslui, 11 gradinite si 15 scoli primare raman cu portile inchise in noul an scolar, din cauza numarului scazut de copii.

Pentru alte aproximativ 550 unitati de invatamant, anul scolar 2019-2020 vine tot cu toaletele in curte si tot fara apa potabila curenta. Potrivit autoritatilor, toate aceste unitati de invatamant au primit deja bani pentru a construi grupurile sanitare. Unele au inceput deja constructia si asteapta ca pana in iarna sa fie gata. Toaletele vor fi atasate de cladirile existente si vor fi construite din panouri.

Prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica, ii indeamna pe edilii din judet sa construiasca scoli pe structuri metalice cu invelis cu panouri de tip sandwich in zonele in care populatia scolara este redusa si acolo unde nu sunt justificate investitiile mai mari.

In judetul Vaslui, deschiderea anului scolar a pus pe jar autoritatile in asa fel incat, aceasta sa se desfasoare in conditii optime.

Mai exact, pe parcursul lunii august si inceputul lunii septembrie s-au verificat autorizatiile sanitare de functionare si autorizatiile de securitate la incendiu, la 50 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, insumand 200 de cladiri scolare. La nivelul judetului Vaslui, potrivit autoritatilor, 49 de unitati scolare, dintr-un total de 294 de cladiri supuse avizarii, detin autorizatia de securitate la incendiu. De asemeni, 384 de unitati de invatamant poseda autorizatia sanitara.

Si microbuzele scolare au fost luate la verificat, in ultimele zile, de politistii vasluieni. Acestia au vrut sa se asigure ca mijloacele de transport ale elevilor sunt sigure din punct de vedere tehnic si nu numai.
La aceasta ora, primariile din judet au peste 80 de microbuze scolare.

Oamenii legii au verificat de asemeni si semnalizarea rutiera din zona unitatilor de invatamant, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. Daca au fost constatate nereguli, politistii i-au adus la cunostinta administratorului drumului public pentru a le remedia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img