vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI: NEPUTINCIOSI IN FATA NATURII – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Disperare si neputinta acestea sunt cuvintele care caracterizeaza sentimentele unor oameni simpli. Acestia vad cum pe zi ce trece agoniseala de o viata le este inghitita de furia pamantului.                                   

Prefectul judetului Vaslui, Isabel Bogdan, s-a deplasat luni 8 mai,  in localitatea Lingurari, comuna Voinesti. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a dorit sa vada daca se impune evacuarea a doua familii, ale caror gospodarii sunt in pericol de a fi daramate de o alunecare de teren, activata de zapezile de la sfarsitul luniii aprilie si de ploile din ultima perioada.

 Primarul Aurelian Miler incearca sa construiasca o bariera din pamant, pentru a stopa eventualele cantitati de pamant, care ameninta locuintele celor doua familii.

 Prefectul vasluian a dat dispozitie de monitorizare a alunecarilor de teren, iar daca situatia o impune sa se treaca la evacuarea familiilor.

“Am discutat cu cele doua familii, care au inteles ca viata e mult mai pretioasa, fiind de acord cu stramutarea. Primarul din Voinesti a gasit deja zona unde sa-si construiasca noi case. Pana vor fi ridicate casele, cele doua familii, in caz de necesitate, vor locui in spatiile puse la dispozitie de primarie. Vom face un raport catre Guvern, pentru ca aceste familii sa fie sprijinite financiar sau material, pentru a-si ridica noi locuinte, daca situatia o va impune”, a declarat prefectul .

Malurile de pamant au ajuns la cativa metri de gospodariile celor doua familii.                                          

 La sfarsitul acestei saptamani oamenii au filmat cu telefonul mobil si ne-au trimis imaginile, in care se observa cum malul de pamant ameninta sa loveasca casele din apropiere.                           

 “Mai sunt 5 metri pana la gard, ne este frica sa dormim noaptea, avem copii mici. Nimeni nu a luat nicio masura, nimeni nu ne spune nimic. Stam si asteptam sa ne inghita pamantul casele”, ne-au declarat cei care locuiesc chiar in imediata vecinatate a alunecarilor de teren.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img