marți, 19 martie, 2024

Vaslui : Nici un spital din judet nu are autorizatie ISU

Distribuie:

Publicat:

Nici un spital din judetul Vaslui nu are, in acest moment, autorizatie de securitare la incendiu, dupa cum a informat la inceputul acestei saptamani conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui.
Potrivit inspectorului-sef ISU, Niculae Tataru, in spitalele din Vaslui si Husi s-au efectuat anumite lucrari care nu au respectat cerintele impuse de ISU, iar unitatile nu au autorizatie, la Barlad, unde spitalul a fost desemnat unitate suport CODIV-29, au fost facute lucrari la doua corpuri, existand documentatiile avizate, care urmeaza  sa vina spre autorizare, iar la Murgeni spitalul nu face obiectul autorizarii deoarece cladirea este veche si nu a suferit modernizari in ultima perioada.

"Noi am facut un control in perioada februarie-martie, in urma caruia au ramas cele doua spitale cu lucrari de investitii majore, e vorba de Spitalul Judetean Vaslui si Spitalul Municipal Husi, care nu au autorizatie de securitate la incendiu prin modificarile pe care le-au avut in baza unei documentatii care a fost avizata. Ele au avut aviz si s-au executat lucrari, dar, in schimb, nu s-au respectat conditiile din aviz si acele obiective nu au autorizatie de securitate la incendiu. La Barlad este vorba despre mai multe corpuri de cladire, unitatea fiind modulara. Dintre acestea, la doua corpuri se fac modernizari. Ele au documentatii avizate, sunt in lucru aceste activitati si trebuie sa vina spre autorizare", a subliniat, pentru AGERPRES, Niculae Tataru.

Reprezentantii ISU Vaslui demareaza in urmatoarea perioada controale la spitalele din judet.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img