marți, 19 martie, 2024

Vaslui : Numarul pacientilor cu Covid-19 aflati in spital este in scadere

Distribuie:

Publicat:

 

Pacientii infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din judetul Vaslui, a scazut sub 200, pentru prima data de la inceputul lunii iulie 2020.

 

O evolutie pozitiva semnificativa se inregistreaza si in privinta vindecarilor , care reprezinta acum peste 87,7 % din totalul persoanelor diagnosticate de la inceputul epidemiei.

 

Nu se poate spune acelasi lucru despre pacientii care necesita ingrijiri la terapie intensiva. Numarul acestora se mentine in continuare ridicat.

 

Judetul Vaslui a avut ultima data sub 200 de pacienti confirmati cu coronavirus , in luna iulie 2020. De atunci numarul acestora a crescut constant, mentinandu-se aproape de 300.

 

Masurile restrictive impuse la inceputul lunii decembrie, a adus rezultate pozitive in judetul Vaslui , numarul persoanelor infectate mentinandu-se mereu in jurul valorii de 2, judetul fiind astfel incadrat in zona galbena.

 

Dupa ultimile raportari transmise de DSP Vaslui, rata de infectare a judetului a fost calculata la 1,82 cazuri la mia de locuitori.

 

Si la nivel national, a scazut numarul de noi infectari cu SARS-CoV-2, dar si numarul deceselor.

 

Ultima raportare efectuata la nivel national, arata 3.082 de noi cazuri de infectare. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, in urma retestarii pacientilor pozitivi, 530 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, dintre care 11 din judetul Vaslui.

Autoritatile indeamna populatia la respectarea in continuare a masurilor de protectie sanitara, distantare fizica si igiena, pentru a evita raspandirea virusului si supraaglomerarea unitatilor sanitare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img