miercuri, 24 aprilie, 2024

Vaslui: O bucurie pentru copiii batuti de soarta! Rechizitele pentru scoala au venit pe motocicleta -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Copiii care provin din familiile nevoiașe aşteaptă cu inima strânsă să înceapă şcoala sau grădiniţa. Marea lor dorință este să aibă ghiozdane şi rechizite noi.

Primul sunet al clopoţelului va avea un ecou trist pentru elevii săraci, cei care depind de un ajutor social. Mulţi abia primesc acasă o coajă de pâine şi ajung în clasă ruşinaţi de hainele şi încălţările ponosite pe care le poartă. Pentru unii dintre semenii nostri, viaţa e o luptă continuă pentru supravieţuire şi doar cartea le aduce speranţa că vor reuşi să-şi schimbe condiţia şi să îşi atingă idealurile. Astfel, sunt de apreciat cei care, în ciuda lipsurilor, nu renunţă la şcoală.

 

Peste 20 de copii cu vârsta cuprinsa între 7 și 15 ani, proveniți din familii defavorizate, au primit sprijin pentru a-și putea continua studiile. La inițiativa Roxanei Crăciun, un cadru medical implicat frecvent în ajutorarea persoanelor cu nevoi, Clubul motocicliștilor Legio Phoenix MC, a oferit rechizite copiilor din localitatea Șerbotești. “Sunt copii foarte necăjiți, majoritatea sunt orfani sau provin din familii extrem de sărace. Ne-am gândit că nu sărăcește nimeni dacă face o donație pentru câte ceva de îmbrăcat, rechizite scolare. Pentru acești copii și pentru familiile lor este un efort foarte mare”, a spus Roxana Crăciun. 

 

Oamenii inimoși de la Clubul Moto Legio Phoenix MC au răspuns imediat apelului de ajutorare. 

 

De altfel ei se implică frecvent în acțiuni sociale cu dorința de a face o bucurie unor familii cu o situație materială precară, o parte dintre ele cu foarte mulți copilași mici, și care au mare nevoie de ajutor. “Noi am povestit cu ei și am aflat exact ce nevoi au. Copiii își doreau mult jucării și rechizite pentru școală. Sunt oameni care chiar au nevoie de ajutor și noi încercăm să îi sprijinim cu ce putem. Sprijinim copiii defavorizați, dar dornici de învățat, iar acțiunile noastre nu se vor opri aici”, a declarat Cristian Cîmpean, președintele Clubului Moto Legio Phoenix MC. Acțiunea de la Serbotesti a fost posibilă cu sprijinul SC Crilovic SRL, Librăria Nirvana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img