joi, 28 martie, 2024

VASLUI:Patronul Teoclinik, acuzat de sustragere de sub sechestru

Distribuie:

Publicat:

Potrivit jurnalistilor de la Adevarul.ro,managerul Teoclinik Vaslui, una dintre cele mai cunoscute clinici medicale din judetul Vaslui si unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din mediul privat, aflat in relatii contractuale cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Marius Catalin Botezatu, este acuzat de sustragere de sub sechestru.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au dispus trimiterea in judecata a lui Marius Catalin Botezatu, dosarul fiind inaintat spre solutionare Judecatoriei Vaslui. Managerul Teoclinik a ajuns inculpat in urma unei plangeri penale formulate de reprezentantii Administratiei Finantelor Publice Vaslui Serviciului de Investigare a Fraudelor.

”In luna martie 2014, AFP Vaslui a formulat o plangere penala impotriva barbatului de 31 de ani, care administreaza o societate comerciala din Vaslui, cu privire la faptul ca a vandut un autoturism desi fata de acesta fusese impusa masura sechestrului asigurator pentru recuperarea unor debite catre bugetul de stat. In prealabil, AFP notificase societatea comerciala in legatura cu instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor”, a precizat comisarul Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

n urma cercetarilor efectuate de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, s-a stabilit ca, in luna februarie 2014, Marius Catalin Botezatu a vandut un autoturism Volkswagen, aflat sub sechestru asigurator, unui alt om de afaceri din Vaslui, administratorul SC Acs Pigal SRL, societate care administreaza restaurantele Femina si Stil din municipiul Vaslui. La finalul urmaririi penale, procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Marius Catalin Botezatu, aratand in actul de sesizare al instantei ca ca probele administrate arata demonstreaza savarsirea infractiunii retinute in sarcina sa. In prezent, dosarul acestuia se afla la judecatorul de camera preliminara, nefiind inca stabilit termen pentru judecata de fond.

Teoclinik si monopolul investigatiilor RMN Teoclinick Vaslui a fost infiintata in anul 2007, iar de-a lungul anilor si-a castigat statutul de cea mai decel mai important furnizor de servicii medicale din mediul privat, aflat in relatii contractuale cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, fiind prima clinica medicala din judet care a oferit servicii de imagistica medicala prin rezonanta magnetica. In ciuda faptul ca ani la rand a fost singura clinica medicala care efectua investigatii medicale prin computer tomograf, aici fiind dirijati si pacientii spitalelor din judet care aveau nevoie de astfel de servicii, clinica lui Catalin Botezatu a acumulat datorii uriase catre bugetul de stat si funizori.

Sursa:Adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img