News Flash:

Vaslui: Pedepse minime pentru fapte maxime

17 Septembrie 2015
1466 Vizualizari | 1 Comentarii
Paisprezece persoane acuzate ca au contractat credite in valoare totala de 1,4 milioane de lei, folosind adeverinte de salariat false, eliberate de administratorul unei firme, au fost condamnate de Tribunalul Vaslui la pedepse cuprinse intre trei si noua ani si patru luni de inchisoare.

Magistratii vasluieni le-au condamnat pe cele 14 persoane, toate din municipiul Vaslui, la pedepse cuprinse intre trei ani si noua ani si patru luni de inchisoare, pentru constituirea unui grup infractional organizat, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, inselaciune si spalare de bani.

Cea mai mare pedeapsa, de noua ani si patru luni de inchisoare, a primit-o liderul retelei, Daniel Iacob, care, in calitate de administrator al unei firme, ar fi eliberat adeverinte de salariat false pentru celelalte persoane condamnate. In baza adeverintelor respective, inculpatii au contractat credite de la o banca in valoare totala de 1,4 milioane de lei.

Instanta a dispus, de asemenea, ca inculpatii sa plateasca unitatii de creditare cele 1,4 milioane de lei.
Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitiva, putand fi atacata cu apel atat de procurori, cat si de persoanele condamnate.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), grupul infractional, condus de Daniel Iacob, fost secretar de scoala, a contractat credite bancare, folosind documente false, care atestau calitati de salariat si venituri false.

Ajutat si de o femeie, liderul grupului avea rolul de a identifica si dirija catre banca persoanele care, potrivit anchetatorilor, urmau sa contracteze creditele, punandu-le la dispozitie documente false, care urmau sa fie folosite de unitatea bancara.

Persoanele in numele carora Daniel Iacob facea imprumuturi, se arata in rechizitoriul procurorilor, erau recrutate din randul celor cu o situatie materiala precara, fara venituri, carora li se acordau sume modice. In total, au fost contractate 15 credite in lei si in valuta, unitatea bancara fiind prejudiciata de 1.393.000 lei.
Procurorii DIICOT mai arata in rechizitoriu ca activitatile ilegale ale grupului infractional ”prezinta un grad ridicat de pericol social, afectand grav un sector important al vietii economice, faptele comise aducand atingere sistemului bancar”.

paisprezece persoane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0793 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022257 (s)