vineri, 26 aprilie, 2024

Vaslui: Perchezitii la persoane banuite de contrabanda calificata cu materiale pirotehnice

Distribuie:

Publicat:

Joi,22 Decembrie, politistii din Prahova, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, efectueaza 29 de perchezitii in Bucuresti si in 10 judete, la persoane banuite de contrabanda cu materiale pirotehnice.

In aceasta dimineata, politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova si luptatori de la  actiuni speciale, sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, efectueaza 29 de perchezitii.

Perchezitiile sunt efectuate la domiciliile unor persoane si la sediile unor societati comerciale din Bucuresti si din judetele Constanta, Bihor, Cluj, Harghita, Iasi, Ilfov, Mures, Satu Mare, Sibiu si Vaslui.

Persoanele in cauza sunt banuite de savarsirea infractiunilor de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept si contrabanda calificata.

Din cercetari, a reiesit ca, in perioada noiembrie – decembrie a.c., mai multe persoane ar fi importat, fara indeplinirea obligatiilor legale, materiale pirotehnice din categoriile F1 – F4, pe care le-ar fi comercializat in tara, in scopul revanzarii.

Vor fi puse in aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi audiate la sediul politiei.

Activitatile sunt desfasurate cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

La perchezitii participa si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img