News Flash:

Vaslui:Perchezitii la persoane banuite de evaziune fiscala

9 August 2015
2079 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au efectuat, ieri, 21 de perchezitii la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane banuite ca au creat un prejudiciu de 720.000 de lei prin evaziune fiscala. 4 persoane au fost retinute pentru 24 de ore.

Joi,6 august , politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Mures, cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au efectuat 21 de perchezitii, pe raza judetelor Mures, Harghita si Vaslui, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane banuite de comiterea infractiunii de evaziune fiscala.

Din cercetari s-a stabilit ca, 5 persoane, din judetele Harghita si Brasov, ar fi pus in practica un sistem infractional, constand in infiintarea de societati comerciale in numele unor terte persoane si utilizarea acestora pentru perioade scurte de timp, in vederea emiterii de facturi fiscale fara corespondent in operatiunile comerciale reale.

Ulterior ar fi concesionat partile sociale catre cetateni straini sau persoane cu situatie materiala precara, de la care nu putea fi recuperat prejudiciul adus bugetului de stat.

Astfel, la data de 23 iulie 2014, cele 5 persoane ar fi infiintat o societate comerciala in Targu Mures, care ar fi fost folosita pentru emiterea de documente justificative, fara corespondent in operatiuni comerciale reale, avand drept beneficiari mai multe societati comerciale de pe raza judetelor Harghita si Brasov.

Pentru conferirea unei aparente stari de legalitate, in paralel cu circuitul scriptic al documentelor emise, avea loc si circuitul financiar al sumelor inscrise in facturi, respectiv transferuri de fonduri dinspre societatile beneficiare catre societatea din Targu Mures, de unde sumele ar fi fost retrase in numerar de reprezentantul acesteia.

De asemenea, in perioada ianuarie – mai a.c., activitatea de denaturare a starii fiscale de fapt s-a materializat prin emiterea in numele societatii comerciale din Mures de facturi fiscale fictive, ca urmare a unor intelegeri avute cu coordonatorii societatilor beneficiare, toate de pe raza judetului Harghita.

Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice – Inspectoratul de Politie Judetean Mures, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Mures.

In cauza s-a luat masura retinerii pentru 24 ore fata de 4 persoane, urmand a fi prezentate instantei competente, cu propunere de arestare preventiva.

La actiune au participat politisti din cadrul Politiei municipiului Targu Mures, specialisti criminalisti, luptatori S.A.S. de la I.P.J. Mures si jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0939 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029483 (s)