vineri, 26 aprilie, 2024

Vaslui : Perchezitii la vanzatorii de petarde. Zeci de mii de articole pirotehnice au fost confiscate – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni cerceteaza un barbat de 51 de ani din Vaslui, judetul Vaslui, banuit de comiterea unor infractiuni prevazute de Legea nr. 126 din 1995 (republicata).

Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Vaslui efectueaza cercetari fata de un barbat de 51 de ani din municipiul Vaslui, banuit de comiterea infractiunilor de operatiuni cu articole pirotehnice, efectuate fara drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 catre persoane care nu au implinit varsta de 18 ani si comercializarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de catre pirotehnicieni.

Astfel, la data de 20 decembrie, politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au efectuat doua perchezitii domiciliare pe raza municipiului Vaslui, ocazie cu care au depistat si ridicat in vederea confiscarii a unui numar de 26 200 articole pirotehnice din categoriile F1, F2 si F3 cu o valoare de aproape 5 000 lei.

Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost identificate si ridicate 12 detectoare de metale pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienta sau autorizatii de detinere. In cauza urmeaza a fi dispuse masuri legale conform O.G. 43/2000 (republicata) privind protectia patrimoniului arheologic si declararea unor situri arheologice ca zone de interes national.

 POLITIA VA RECOMANDA:

In perioada sarbatorilor de iarna, recomandam parintilor sa supravegheze copiii cu atentie, deoarece acestia pot fi expusi incidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile si periculoase. Folosirea lor necesita control si supraveghere, dar si responsabilitate sporita in ceea ce tine de respectarea conditiilor esentiale de securitate.
Produsele obtinute in rezultatul arderii acestora pot influenta daunator mediul ambiant. Inainte de a folosi produsele pirotehnice, studiati atent instructiunile si masurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.
IPJ Vaslui recomanda sa folositi cu multa atentie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vatamari corporale care ar putea sa umbreasca frumusetea sarbatorilor de iarna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img