miercuri, 27 martie, 2024

Vaslui: Peste 2.300 de familii, executate silit dupa ce au incasat ilegal ajutorul social

Distribuie:

Publicat:

Potrivit mediafax.ro,peste 2.300 de familii din judetul Vaslui sunt executate silit de Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala, dupa ce au incasat ilegal alocatia de sustine a familiei, venitul minim garantat sau alocatia de stat, in conditiile in care nu si-au declarat, printre altele, masini sau depozite din banci.

 Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Vaslui a trecut la executarea silita a 2.319 familii din judet care, in ultimii ani, au primit ilegal de la stat diverse sume de bani dupa ce nu si-au declarat toate veniturile, proprietatile si bunurile detinute, cum ar fi autoturisme, sau chiar depozitele din banca.

Suma totala pe care o are de recuperat institutia se ridica la aproape 750.000 de lei, mai bine de jumatate din suma fiind imputata unui numar de 916 vasluieni care au incasat fara drept venitul minim garantat.

“Toate aceste nereguli au fost constatate in urma controalelor incrucisate efectuate intre bazele de date ale Finantelor Publice, Casei Judetene de Pensii, Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura. Este vorba despre venituri nedeclarate de catre beneficiarii de venit minim garantat sau de alocatie de sustinere a familiei, de depozite in banci, de bunuri care conduc la incetarea dreptului banesc, cum ar fi autoturisme, si chiar de modificarea componentei familiei. Avem instituite popriri inclusiv pentru alocatia de stat pentru copii, pentru cei care au plecat din tara si nu au solicitat suspendarea sau incetarea acestui drept”, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepelita.

 Cel mai mare debit la AJPIS Vaslui este al unui barbat de 56 de ani, din Husi, care a incasat ilegal ajutor pentru incalzirea locuintei, in suma de 8.793 de lei.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img