joi, 25 aprilie, 2024

VASLUI: PESTE 200.000 de TIGARETE DE CONTRABANDA, RIDICATE DE POLITISTI – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii din Vaslui au ridicat peste 200.000 de tigarete de contrabanda, disimulate in panouri de placaj, care erau transportate cu o autoutilitara. Cel care le transporta a fost retinut, iar ulterior arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile.
La data de 10 aprilie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au depistat, pe raza comunei Deleni, un barbat, in varsta de 36 de ani, domiciliat in judetul Suceava, care transporta cu o autoutilitara 17 panouri cu rama din lemn cu pereti dubli din placaj.
In urma controlului, politistii au constatat ca in panourile transportate, erau disimulate 219.890 de tigarete, fara timbru de acciza si fara documente legale de provenienta.
Pe numele barbatului, politistii au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Din cercetari a reiesit faptul ca barbatul ar fi intentionat sa transporte tigaretele in municipiul Tecuci, in vederea comercializarii. Autoturismul in care se aflau tigaretele a fost indisponibilizat de politisti in vederea confiscarii. 
De asemenea, la data de 13 aprilie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul Serviciului pentru Actiuni Speciale si Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au efectuat o perchezitie la domiciliul barbatului, de unde au ridicat alte 11.740 tigarete provenite  din contrabanda.
In baza probatoriului administrat, barbatul a fost retinut de politisti pentru 24 de ore, iar ulterior, acesta a fost prezentat instantei de judecata, care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img