News Flash:

VASLUI: Peste 200 de copii sufera de malnutritie

5 Mai 2014
1967 Vizualizari | 0 Comentarii
Saracia si neglijenta parintilor condamna la infometare multi copii * ei sufera de malnutritie proteino-calorica din cauza alimentatiei proaste

In evidentele Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui sunt inregistrati cu acest diagnostic peste 200 de micuti, cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani. Din cauza saraciei in care traiesc familiile lor sau din pricina neglijentei parintilor, copiii risca sa ramana cu sechele pe viata.

Medicii trag un semnal de alarma si spun ca acesti copii sunt predispusi unor intarzieri ale dezvoltarii psihice. Mihaela Topliceanu, purtatorul de cuvant al DSP, a precizat ca cei mai multi copii flamanzi sunt in mediul rural. „In primul trimestru al acestui an, in evidentele medicilor din judet au intrat 34 de cazuri cu malnutritie proteino-calorica la copii. Ponderea se inregistreaza in mediul rural, fapt ce poate fi asociat cu un nivel de trai mai scazut, cu o alimentatie necorespunzatoare cantitativ si calitativ”, a spus Mihaela Topliceanu. La sfarsitul lunii martie 2014, la nivelul judetului Vaslui erau in evidenta 208 copii cu malnutritie proteino-calorica, din care 106 in randul sugarilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047673 (s)