vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI:Posta se muta in strada

Distribuie:

Publicat:

Sindicalistii Postei Vaslui se pregatesc sa iasa in strada maine, in cadrul Comisiei de Dialog Social unde isi vor spune neplacerile si problemele cu care se confrunta zilnic.

La sfarsitul acestei luni, acestia se vor intalni cu parlamentarii vasluieni si mai apoi, in aprilie vor picheta Prefectura Vaslui. Miting-ul este planificat pentru luna mai unde factorii postali isi vor cere concediul de odihna, majorarea salariala, incadrarea in conditii deosebite de munca si achizitionarea de echipamente informatice.

Liderul Sindicatului din Posta Vaslui, a subliniat ca toate aceste actiuni revendicative au fost fixate in data de 17 februarie, cand a avut loc Comitetul Executiv al Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania. „Vom apela si la alte forme de protest, pana la solutionarea tuturor revendicãrilor”, a precizat liderul din Posta Vaslui, Geta Turbatu.

De cativa ani,  personalul Oficiului Postal Vaslui a scazut de la 589 de salariati, in 2012, la 473 de salariati, in februarie 2016. La data de 1 martie 2016, la Posta Vaslui sunt mai putini cu 116 salariati decat in 2012. Mai mult, in perioada 2014 – 2016 s-au inregistrat 38 de demisii, 99% din acestea fiind din randul agentilor si factorilor postali. Tot din 2012 si pana in prezent, s-au desfiintat patru oficii postale urbane mari la Husi, Barlad si doua in Vaslui. In anul 2012, la nivelul judetului Vaslui erau 18 oficii postale, cu 589 salariati, pentru ca, in prezent, sa mai activeze 15 oficii, cu 470 salariati, din care 68 factori in mediul urban, 39 factori in mediul rural si 145 agenti postali.

De sase ani la Compania Posta Romana s-au schimbat cinci directori generali si sase ministri. Fiecare schimbare a adus cate 150 – 200 de noi angajati la presiuni politice, din care au plecat maxim 50%. Posta Romana are in plus cu aproximativ 400 de oameni in aparatul central al companiei si in aparatele de conducere de la nivel de regiune/judete, personal care, in opinia sindicalistilor, nu este necesar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img