vineri, 29 martie, 2024

VASLUI:Prea putini juristi opteaza sa fie experti electorali

Distribuie:

Publicat:

Prefectura Vaslui invita toate persoanele cu studii juridice din judet sa-si depuna o cerere insotita de copii dupa cartea de identitate si diploma de studii, la Tribunalul Vaslui in perioada 14 martie-4 aprilie, pentru a fi desemnati experti electorali.

Dezamagirea institutiei in cauza a venit in urma constatarii faptului ca interesul persoanelor pentru aceasta functie este una extrem de scazuta, lucru care poate afecta cursul alegerilor locale din judet.

Tot pentru aceasta sesiune de alegeri, se cauta si operatori de calculator pentru sectiile de votare iar doritorii isi pot depune cererea insotita de copie dupa cartea de identitate dar si a actelor de studii la Biroul Judetean al Autoritatii Electorale Permanente Vaslui.

Institutia anunta ca toti cei interesati regasesc informatiile utile pe site-ul Prefecturii Vaslui, dar si pe cel al Tribunalului.

Admiterea in Corpul expertilor electorali se face pe baza avizului favorabil acordat de Autoritatea Electorala Permanenta pentru activitatea anterioara ca presedinte sau loctiilor al biroului electoral al sectiei de votare sau pe baza de examen pentru cei care nu au mai detinut functia in cauza.

Separat de corpul expertilor electorali, pentru alegerile de peste doua luni se va intocmi o lista cu persoane care doresc sa indeplineasca functia de presedinte sau loctiilor al birourilor electorale de circumscriptie comunala, orasaneasca sau comunala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img