joi, 28 martie, 2024

VASLUI: Prefectul, in inspectie la Vama Albita

Distribuie:

Publicat:

Punctul de trecere a frontiere Albita a fost inspectat de catre prefectul judetului Vaslui, Isabel BOGDAN, pentru a vedea cum se desfasoara activitatea si care sunt problemele cu care se confrunta politistii de frontiera ce supravegheaza si controleaza trecerea spre R.Moldova si invers.
Acesta a constatat ca activitatea revine usor la normal, dupa problemele create de ninsoarea din 21 aprilie, cand activitatea de la Vama Albita a avut de suferit, din cauza intreruperii alimentarii cu energie electrica a punctului vamal.
”La acest moment, traficul in punctul de trecere a frontierei se desfasoara in conditii normale. Timpii de asteptare la control s-au redus considerabil. Speram sa nu mai avem probleme, iar activitatea sa decurga corect”, a spus prefectul Isabel BOGDAN.
Acesta a tinut sa verifice si cum decurg lucrarile de restabilire a alimentarii cu energie electrica in localitatile de pe valea Prutului.
 ”O situatie mai deosebita o intalnim in zona localitatii Bumbata, unde echipele de muncitori nu pot interveni in conditii normale, zona cu stalpii de joasa tensiune rupti fiind inundata, apa ajungand la mai bine de jumatate de metru. Au fost aduse generatoare, pentru a pune in functiune pompele de scoatere a apei, astfel incat sa se poata interveni cat mai urgent”, a spus prefectul Isabel BOGDAN.
Din informatiile Delgaz Grid, ]n cursul zilei de astazi a fost securizata alimentarea cu energie a statiilor de transformare de pe Valea Prutului, prin montarea unui stalp special pentru reintregirea liniei de inalta tensiune Falciu – Vetrisoaia. 
Prin lucrarile executate pana acum in judetul Vaslui, la aproximativ 97% dintre clientii afectati de intemperiile de saptamana trecuta a fost reluata alimentarea cu energie electrica, iar pentru aproximativ 3.300 de consumatori se lucreaza in continuare. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img