joi, 18 aprilie, 2024

Vaslui: Pretul biletelor de autobuz ramane acelasi

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce la inceputul anului au aflat ca vor plati aceleasi impozite si taxe locale ca anul trecut, vasluienii, de aceasta data navetistii, mai primesc o veste buna: pretul bitelelor si abonamentelor pe mijloacele de transport nu se majoreaza.
 
Desi au crescut preturile la asigurarea obligatorie, ca si salariile angajatilor, dar a scazut si numarul pasagerilor, operatorul de transport public din municipiul Vaslui a reusit ca si anul acesta sa pastreze pretul biletetelor si a abonamentelor la aceeasi valoare ca anul trecut. Asta s-a putut intampla si prin reducerea cheltuielilor materiale si a celor cu tertii.    
“Per total, cheltuielile societatii se mentin la acelasi nivel”, este concluzia expunerii de motive a proiectului de hotarare pe care consilierii locali il vor lua in discutie in sedinta de maine.
“Tinand cont de evolutia costurilor de functionare a SC Transurb SA Vaslui, privind modificarea preturilor la principalele elemente de cheltuieli in perioada 2013-2016, unele dintre acestea fiind reduse (TVA), altele fiind majorate (salariul minim pe economie), pentru a asigura continuitatea bunei functionari a serviciului de transport public local, este necesara aprobarea preturilor pentru bilete si abonamente”, se spune in acelasi document.
Astfel, daca in sedinta Consiliului Local proiectul va fi aprobat pretul unei calatorii va ramane de 2,00 lei, in vreme ce abonamentul lunar pe o linie va fi de 66,00 lei. Abonamentul pe trei saptamani pe o linie este de 49,50 lei, cel pe doua saptamani de 33,00 lei, iar cel pe o ssaptamana de 16,50 lei. Abonamentul lunar pe doua linii va fi de 80,00 lei, cel pe trei saptamani de 60,00 lei, doua saptamani – 40,00 lei, iar pe o satamana – 20,00 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img