News Flash:

VASLUI: Proiectul ”Pe urmele lui Stefan cel Mare”

10 Februarie 2016
2539 Vizualizari | 1 Comentarii
In cursul anului 2016, la Vaslui va fi demarat proiectul turistic privind realizarea unui traseu istoric numit: "Pe urmele lui Stefan cel Mare". Timp de 1 saptamana, autoritatile vasluiene, oameni de cultura, istorici, vor strabate circuitul Soroca (Republica Moldova) - Podul inalt - Curtile Domnesti din Vaslui - Movila lui Burcel - Harlau - Cetatea Neamt - Cetatea de scaun de la Suceava - Putna, refacand in mod simbolic un traseu al voievodului Stefan cel Mare.

“Istoria judetului Vaslui este legata de numele marelui domnitor. Am gandit impreuna cu specialiștii de la muzeul judetean, de la biblioteca si de la alte institutii implicate, un amplu proiect prin care ne propunem sa promovam judetul Vaslui, readucand in memoria oamenilor personalitatea lui Stefan cel Mare. Vom realiza si un traseu, alcatuit din locuri pline de istorie, unde vor fi organizate prezentari, simpozioane, comunicari despre personalitatea voievodului Stefan cel Mare. Vom porni astfel, un proiect de promovare turistica a Vasluiului”, a declarat primarul.


In cursul acestui an va fi dat in folosinta si Centrul de Informare Turistica, obiectiv care a costat 380.000 de lei, institutie despre care edilul vasluian sustine ca va deveni una foarte importanta in demersul autoritatilor locale de a promova Vasluiul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0824 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032634 (s)