sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VASLUI: RETINUTI PENTRU PROXENETISM

Distribuie:

Publicat:

Doi barbati din municipiul Vaslui au fost retinuti de catre politisti si prezentati cu propunere de luare a unei masuri preventive la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui. 

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au reusit sa probeze activitatea infractionala a doi barbati din municipiul Vaslui, cercetati penal sub aspectul savarsirii infractiunii de proxenetism.

In perioada decembrie 2016 – februarie 2017,  T. Simion, de 67 de ani, din municipiul Vaslui si C. Viorel, de 48 de ani, din comuna Poienesti, au inlesnit practicarea prostitutiei de catre doua minore din judetul Vaslui, in varsta de 17, respectiv 15 ani. Cei doi barbati cautau clienti pentru cele doua tinere, obtinand astfel diferite sume de bani.  De asemenea, T. Simion si C. Viorel au incercat sa determine sa practice prostitutia mai multe persoane de sex feminin cu situatia materiala precara.

La data de 14.02.2017, politistii de investigatii criminale i-au retinut pe cei doi barbati pentru o perioada de 24 de ore, iar in cursul acestei zile i-au prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui cu propunere de luare a unei masuri preventive.

Cadrul legal:

ART. 213
    Proxenetismul
    (1) Determinarea sau inlesnirea practicarii prostitutiei ori obtinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicarii prostitutiei de catre una sau mai multe persoane se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

    (2) In cazul in care determinarea la inceperea sau continuarea practicarii prostitutiei s-a realizat prin constrangere, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
    (3) Daca faptele sunt savarsite fata de un minor, limitele speciale ale pedepsei se majoreaza cu jumatate.
    (4) Prin practicarea prostitutiei se intelege intretinerea de acte sexuale cu diferite persoane in scopul obtinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img