vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: S-au accidentat la sanius

Distribuie:

Publicat:

Gerul a transformat strazile din Vaslui in adevarate patinoare. Nu putini sunt cei care aluneca pe gheata si isi rup picioarele sau mainile. Dar astfel de accidente au loc sI la sanius. Un copil s-a ales cu fractura de femur, iar o femeie s-a lovit la cap, in urma unor accidente la partia de sanius situata in suburbia vasluiana Gura Bustei. Potrivit cadrelor medicale care au ajuns la partie pentru a prelua victimele, atat femeia cat si copilul s-au accidentat destul de grav, in ambele cazuri fiind necesar transportul spital.

 „Oamenii de la partie au sunat mediat la numarul de urgenta 112 si au anuntat incidentele. Multe persoane s-au plans de faptul ca partia este destul de periculoasa, insa trebuie precizat si ca oamenii nu sunt sufucient de atenti si nu respecta regulile. Cele doua cazuri au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean Vaslui , pacientii necesitand ingrijiri medicale suplimentare”, au spus reprezentantii Ambulantei.

Numarul pacientilor cu fracturi si traumatisme este in crestere la Vaslui, pe fondul vremii nefavorabile si trotuarelor acoperite de gheata. In ultimele zile la urgente au fost inregistrati peste 30 de pacienti cu fracture, entorse, luxatii sau alte traumatisme. Au fost sI cazuri mai grave. Un tanar n varsta de 26 de ani a ajuns de urgenta la spital dupa ce a alunecat pe gheata. Medicii au hotarat sa il opereze imediat. Nu este singurul in aceasta situatie. Toate paturile sectiei de ortopedie sunt ocupate cu pacienti care au cazut pe gheata. Numarul celor care au nevoie de ajutorul ortopezilor este in crestere. Specialistii recomanda ca in aceasta perioada sa va protejati cat puteti de mult si sa evitati, pe cat se poate, strazile si trotuarele cu gheata si zapada. O solutie ar fi incaltamintea cu talpa antiderapanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img