News Flash:

VASLUI:Salvatorii fara weekend

8 Iunie 2015
1900 Vizualizari | 0 Comentarii
In ultimele 72 de ore, echipajele de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta  “ Podul Inalt” al judetului Vaslui au fost solicitate sa intervina la 88 de evenimente, astfel:
            
79 Interventii SMURD                             

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Podul Inalt” Vaslui au intervenit, in ultimele 72 de ore, pentru a acorda ajutor medical de urgenta la 79 solicitari ( 63 EPA si 16 TIM). Pacientii au fost transportati la spital pentru tratament de specialitate.

Cele mai multe solicitari au avut paramedicii de la Detasamentul Barlad – 29 interventii,  Detasamentul Vaslui – 26 interventii (din care 16 interventii ale ambulantei T.I.M.),  urmati de echipajul de la  Sectia Husi – 14 interventii si cel de la Garda II Negresti – 10 interventii.

Printre cele mai semnificative cazuri ale paramedicilor vasluieni amintim:
  • echipajul de Terapie Intensiva Mobila a acordat primul ajutor medical de urgenta si a transportat la spital un barbat de 59 de ani, din comuna Voinesti, cu policontuzie prin accident rutier si traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunostintei;
  • echipajul de la Sectia Husi a acordat primul ajutor medical de urgenta si a transportat la spital un barbat de 42 de ani, din localitatea Gura Vaii, comuna Stanilesti, cu  traumatism cranio-facial, fara pierderea starii de constienta, multiple plagi si contuzii in zona guri prin agresiune;

3 Misiuni asigurari masuri de prevenire si stingere a incendiilor

    Echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui au asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor pe timpul desfasurarii Festivalului International de gimnastica si dans ”Prietenia” si la activitatea de lansare a 200 de lampioane cu ocazia zilei impotriva violentei asupra copilului in Romania.

2 Misiuni salvari de animale

    Vineri, in jurul orelor 18.00, pompieri militari din cadrul Detasamentului Vaslui au fost solicitati sa intervina in localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, pentru salvarea a unui catel cazut intr-o fantana din tuburi de beton, avand diamentrul de aproximativ 90 cm. si o adancime de circa 25 m. Pentru salvarea catelului a fost necesara coborarea unui salvator in fantana, reusind scoaterea in viata a acestuia.
    Duminica, in jurul orelor 16.10, pompierii militari din cadrul Detasamentului Barlad au intervenit pe strada Cpt. Grigore Ignat pentru salvarea a noua catei cazuti intr-un canal cu o adancime de aproximativ trei metri.
                                                             
1 Misiune de asanare a munitiei ramase neexplodate

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Podul Inalt” al judetului Vaslui a intervenit pentru asanarea unor elemente de munitie, in localitatea Poganesti, comuna Stanilesti  La fata locului, echipa pirotehnica a inspectoratului, formata din trei subofiteri, a identificat trei proiectile de artilerie calibru 76 mm. Elementele de munitie au fost ridicate, transportate si depozitate in locul special amenajat, in vederea distrugerii.

2 Misiuni de deblocare

Vineri, in jurul orelor 13.40, Detasamentul de pompieri Barlad a intervenit pe strada Lira din municipiul Barlad, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, pentru deblocarea usii unui apartament de la parterul blocului. Militarii au patruns in interiorul locuintei unde a fost gasit proprietarul in varsta de 60 de ani decedat cu semne vizibile de putrefactie.
Sambata, in jurul orelor 22.00, Detasamentul de pompieri Vaslui a intervenit, pe fereastra de la baie cu ajutorul scarii culisabile, pe strada Stefan cel Mare, blocul 77 pentru a facilita accesul in apartament. Proprietarul apartamentului in varsta de 38 de ani a fost gasit dormind intr-una dintre camere.

1 Incendiu

Sambata, in jurul orelor 14.35, Detasamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o magazie  de pe strada Plevnei din municipiul Vaslui.

    Pompierii militari au intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Flacarile au distrus aproximativ cinci metri patrati de perete din scandura, 2 capriori si diverse textile. Cauza probabila a acestui incendiu o reprezinta fumatul in locuri nepermise.

1 incendiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0861 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031385 (s)