joi, 25 aprilie, 2024

Vaslui : Soferi beti descoperiti in trafic

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni efectueaza cercetari fata de mai multe persoane depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, incalcand prevederile legale in vigoare.

In data de 8 septembrie, ora 23:39, politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Barlad, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul comunal DC80, pe raza localitatii Hreasca, comuna Coroiesti, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, condus de catre un barbat de 38 de ani, din Hreasca. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Intrucat acesta prezenta halena alcoolica, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand astfel o valoare de 2,18 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice.
In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere” si ”conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

**
In data de 9 septembrie a.c., ora 01:30, politisti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Husi, insotiti de catre un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, toti aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul comunal DC51B, pe raza localitatii Padureni, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Iasi, condus de catre un barbat de 32 de ani, din Husi, judetul Vaslui. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Intrucat acesta prezenta halena alcoolica, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand astfel o valoare de 2,53 mg/l alcool pur in aerul expirat, ocazie cu care a fost condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice.
In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ”conducerea unui vehicul fara permis de conducere” si ”conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

***
In aceeasi zi, 9 septembrie a.c., ora 22:35, politisti din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Barlad, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul national DN24A, pe raza localitatii Zorleni, judetul Vaslui, au oprit in trafic, pentru control, un autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, condus de catre un barbat de 36 de ani, din comuna Iana, judetul Vaslui.
 Intrucat conducatorul autoturismului prezenta halena alcoolica, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand astfel o valoare de 1,05 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectarii regulilor de circulatie si, in special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice :

Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, deregland raspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscarilor.

Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani sau amenda, aceasta fiind pedeapsa prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. Totodata, pe timpul cercetarii, permisul este retinut, fara drept de circulatie.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img