vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui : Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui suspenda vizitele

Distribuie:

Publicat:

 

Niciun vizitator nu mai poate intra in Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Masura a fost luata de conducerea unitatii spitalicesti in vederea limitarii posibilitatii infectiei cu COVID-19.

 

Masura este una preventiva, la acest moment neexistand suspiciuni de infectie sau vreun caz confirmat de coronavirus.

 

"Pacientii care se vor prezenta cu mijloace proprii pentru consultatii in Unitatea de Primiri Urgente, la camerele de garda ale sectiilor de Boli Infectioase si Psihiatrie se vor inregistra la poarta de acces cu datele de identitate si vor fi condusi la UPU sau in celelalte doua camere de garda. Pacientii cu bilete de trimitere pentru Dispensarul TBC sau Biroul de internari vor prezenta la poarta documentele doveditoare", au precizat reprezentantii SJU Vaslui.

 

Cei care vor sa afle care este starea pacientului internat vor stabili ora si locul din spital pentru a se intalni cu medicul curant.

 

Noul coronavirus (Covid-19) este un virus ce face parte din aceeasi familie de virusuri care stau la baza anumitor tipuri de raceala sau a sidromului respirator acut sever (SARS) si poate fi transmis prin:contact direct, picaturi de saliva eliminate prin tuse sau stranut sau prin atingerea suprafetelor contaminate.

Autoritatile indeamna populatia sa se spele frecvent pe maini, sa practice igiena respiratorie stranutand in cotul flexat al mainii sau intr-un servetel pe care mai apoi sa-l arunce la gunoi, sa mentina distanta, sa evite atingerea gurii, nasului cu mainile si sa curete si sa dezinfecteze suprafetele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img