News Flash:

Vaslui : Start la "dat in stamba" pentru alegerile parlamentare

10 Noiembrie 2016
1713 Vizualizari | 0 Comentarii
Incepand de vineri, 11 noiembrie, timp de o luna, politicienii vasluieni se pun pe cucerit cat mai multe voturi de la cetateni, pentru alegerile parlamentare.

Au fost deja desemnate locurile de afisaj electoral si stabilita ordinea pe buletinele de vot, plecate deja la tiparire.

Incepand de maine, lupta politica se intensifica iar alegatorii vor fi asaltati cu promisiuni pompoase, unele dintre ele facute doar de dragul de a lua votul.

La nivelul judetului Vaslui au intrat in lupta pentru unul din cele 7 locuri de deputat si cele 3 de senator, pentru mandatul 2016 – 2020, nu mai putin de 11 formatiuni politice, la care se adauga un candidat independent si, pentru Camera Deputatilor, formatiunile apartinand minoritãtilor nationale.

Se vor razboi, Partidul Social Democrat (PSD), Partidul National Liberal (PNL), Partida Liberalilor si Democratilor (ALDE), Partidul Miscarea Populara (PMP), Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR), Alianta Noastra Romania (ANR), Partidul Romania Unita (PRU), Uniunea Salvati Romania (USR), Partidul Ecologist Roman (PER), Partidul Socialist Roman (PSR), Partidul Romania Mare (PRM), iar, pentru Camera Deputatilor, candidatul independent Sergiu Sorin Chelmu.

Imediat dupa depunerea candidaturilor,au aparut mai multe contestatii privind componenta sau legalitatea listelor. Cea mai valabila a fost a unui reprezentant PRU, care a contestat faptul ca listele pentru Senat ale ANR nu sunt conform legii electorale, respectiv nu includeau nici un candidat de sex feminin, a avut castig de cauza, atat la Tribunalul Vaslui, cat si, ulterior, la Curtea de Apel Iasi, BEJ Vaslui dispunand anularea listei pentru Senat a ANR.

De asemeni, Viorel Manole,cel care era inclus pe lista pentru Senat a PSR, si-a retras candidatura.

Asezarea pe buletinele de vot este decisa si ea. Astfel, primii vor fi reprezentantii ALDE, PSD, PNL si UDMR. Imediat sunt partidele politice neparlamentare PMP,PRM, PSR,PER,ANR,USR si PRU.

Pentru Camera Deputatilor, apar 16 organizatii ale cetatenilor care fac parte din minoritatile nationale si mai apoi, candidatul independent Sorin Chelmu.

Prefectura Vaslui a trimis catre tiparire peste 860.000 de buletine de vot.

politicienii vasluieni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041208 (s)