miercuri, 24 aprilie, 2024

Vaslui : Tanarul legat cu cureaua de la pantaloni de un politist vasluian, cere daune morale de 100.000 de euro

Distribuie:

Publicat:

 

Un tanar din Vaslui, prins la furat de un politist care se afla in timpul liber, a dat in judecata Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, dar si pe politist, suparat ca a fost imobilizat cu cureaua de la pantaloni.

 

Nu mai putin de 100.000 de euro i-ar curata imaginea si onoarea tanarului, grav afectate de gestul politistului.

 

Cererea cu daunele morale a ajuns pe masa judecatorilor vasluieni insa acestia au decliant-o catre Tribunalul Vaslui din cauza sumei pe care tanarul o solicita.

 

Politistul din cadrul IPJ Vaslui iesise din tura de serviciu si se indrepta catre casa, cand, a fost alertat de tipetele unei vanzatoare din zona. Acesta a observat ca doi tineri fugeau, astfel a pornit dupa ei. La scurt timp, hotii s-au despartit si politistul s-a vazut nevoit sa-l urmareasca doar pe unul dintre ei, pe care de altfel l-a si prins. L-a pus la pamant si, pentru ca nu avea catusele, l-a imobilizat cu cureaua de la pantaloni. Politistul l-a dus la sediul IPJ Vaslui, unde a fost preluat de catre o patrula din cadrul Politiei municipale.

 

Agentul Alexandru Malancus din cadrul IPJ Vaslui nu este la prima isprava de acest gen. El a ajuns cunoscut dupa ce a salvat viata unui copil de 11 ani care se inecase cu un sambure de caisa. Politistul a efectuat manevrele de salvare in situatii de urgenta si a reusit sa-i scoata samburele care-i obturase copilului caile respiratorii.

 

Conducerea IPJ Vaslui i-a oferit, cu ocazia Zilei Politiei Romane, o placheta cu titlul de "Distinctie de onoare", in semn de apreciere a profesionalismului si devotamentului de care a dat dovada in activitatea sa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img