joi, 28 martie, 2024

VASLUI: Veteran de razboi din Dragomiresti, sarbatorit la 100 de ani – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Toader Bejenaru, un veteran de razboi din satul Doagele, comuna Dragomiresti, a implinit, astazi, un secol de viata. Evenimentul nu a trecut neobservat de autoritati, care l-au sarbatorit asa cum se cuvine.

Capitanul in retragere a participat activ in cel de-al doilea razboi mondial, perioada pe care nu o poate uita niciodata. De 72 de ani traieste fara un picior, fiind ranit exact cu trei saptamani inainte de terminarea conflagratiei militare. Cu toate acestea, Toader Bejenaru este un om gospodar, respectat in comunitate, reusind sa-si creasca, alaturi de sotie, cei opt copii.

La implinirea venerabilei varste de 100 de ani, veteranul a fost sarbatorit nu doar de apropiati, ci si de reprezentantii primariei Dragomiresti, prefectul Isabel BOGDAN, vicepresedintele CJ, Vasile Mariciuc, si reprezentanti ai Centrului Militar Judetean (CMJ) Vaslui.

”Asa cum dumneavoastra, pe front, nu v-ati lasat camarazii in urma, asa si Institutia Prefectului-judetul Vaslui are datoria de a va sprijini si de a va oferi, neconditionat, respectul si pretuirea tuturor. Sunteti acela care la chemarea tarii nu ati pus intrebari, nu ati cerut nimic, nu ati pus in balanta sacrificiul tineretii voastre, ati lasat acasa parintii, fratii, surorile, sotia si copiii, plugul in brazda si ati raspuns prezent, oferindu-va, pentru apararea fiintei nationale si eliberarea gliei stramosesti, bunul cel mai de pret – viata. La multi ani!”, i-a transmis sarbatoritului prefectul Isabel BOGDAN.

 Comandantul CMJ, locotenent-colonelul Dan Pintilie, i-a inmanat o Diploma aniversara si o alta din partea Ministerului Apararii Nationale. 

Reprezentantul Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi (ANVR), Filiala Vaslui, i-a inmanat sarbatoritului o diploma si un ajutor banesc in valoare de 200 de lei.

De asemenea, prin primarul Danut Iacob, primaria Dragomiresti i-a acordat suma de 500 lei. Toader Bejenaru a primit si un tort aniversar si a ciocnit cu invitatii un pahar de sampanie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img