News Flash:

VASLUI: zeci de victime ale violentei domestice

1 Februarie 2016
1662 Vizualizari | 0 Comentarii
Un numar de 187 de persoane din Vaslui au solicitat in cursul anului trecut sprijin pentru internarea in Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei Domestice. Este vorba despre 66 de femei si 121 de copii. Potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, in ultimul timp se constata o crestere a adresabilitatii catre autoritati a victimelor violentei domestice.

“De la un an la altul, constatam ca tot mai multe femei victime ale violentei domestice au curajul sa ni se adreseze si sa solicite sprijin. Ele beneficiaza de toate conditiile in centrul nostru, au parte de consiliere psihologica si sunt indrumate cu privire la ceea ce pot face pe viitor, deoarece nu pot ramane la nesfarsit in centru. Din pacate, multe dintre femei nu apeleaza la noi de frica sotilor agresivi, din cauza dependentei financiare fata de acestia sau pur si simplu pentru ca le este jena sa admita ca sunt victime ale violentei si ajung chiar sa se invinovateasca pentru aceasta situatie”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu
 Stefanica.

 Potrivit statisticilor, la fiecare 24 de ore in Romania se raporteaza patru cazuri de violenta domestica, majoritatea victimelor fiind femei. Situatia este ingrijoratoare daca ne gandim ca acestea sunt numai cazurile anuntate la Politie, cele mai multe victime evitand sa-si denunte agresorii. In multe cazuri, Politia recunoaste ca nu prea are ce face agresorului. Fie femeile victimizate nu vin sa declare agresiunea la Politie si aceasta ramane necunoscuta, fie isi retrag plangerea. Sau, daca agresorul primeste amenda, acest fapt e cauzator de noi conflicte caci amenda se plateste din bugetul comun al familiei. Ori, daca ajunge in instanta, agresorul sau scapa nepedepsit, sau primeste o pedeapsa foarte mica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0723 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026009 (s)