joi, 28 martie, 2024

Vasluian arestat pentru infractiuni de talharie si furt calificat

Distribuie:

Publicat:

Politistii barladeni au retinut un tanar de 20 ani, banuit de comiterea a doua infractiuni de talharie si o infractiune de furt calificat. Instanta a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva.

Politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Barlad au efectuat cercetari si au probat activitatea infractionala a lui S. Vlad, de 20 ani, domiciliat in comuna Banca, banuit de comiterea infractiunilor de talharie si furt calificat.

In luna februarie, tanarul a sustras, prin violenta, de la doua femei care se deplasau pe raza municipiului Barlad, cerceii de la ureche. Bijuteriile sustrase au fost ulterior valorificate de tanar pe raza municipiului Barlad. De asemenea, in luna martie anul trecut, S. Vlad a sustras doua telefoane mobile de la o alta persoana din municipiul Barlad.

Impotriva barbatului, politistii au dispus masura retinerii pentru o perioada de 24 ore. Ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad, respectiv Judecatoria Barlad cu propunerea de arestare preventiva.

Instanta a admis propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad si a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 zile.

Pe parcursul cercetarilor efectuate fata de tanarul, in varsta de 20 ani, politistii de investigatii criminale au stabilit faptul ca acesta este banuit de comiterea altor 2 infractiuni de talharie. Politistii au recuperat un cercel si o bratara din aur. Avand in vedere faptul ca persoanele vatamate nu au formulat sesizari cu privire la bijuteriile sustrase, acestea se pot prezenta la Politia municipiului Barlad pentru recuperarea bunurilor si clarificarea imprejurarilor in care au fost comise faptele.

Pentru a preveni comiterea de astfel de infractiuni in locuri publice, va recomandam:
    Nu afisati ostentativ obiecte de valoare (bijuterii, ceasuri, telefoane). Nu va laudati persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveti asupra dumneavostra sau acasa.
    Evitati deplasarile pe trasee aflate in zone mai putin circulate.
    Daca diverse probleme va obliga sa circulati noaptea, evitati sa o faceti prin zone izolate sau neiluminate, precum si prin zona locurilor unde se consuma bauturi alcoolice. 
Nu va lasati atrasi in locuri dosnice de catre indivizi care ofera spre vanzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img