joi, 28 martie, 2024

Vasluieni nu vor pleca in vacanta de Craciun. Agentiile se intrec in oferte

Distribuie:

Publicat:

Cu toate ca mai este aproximativ o luna de zile pana la sarbatorile de iarna, agentiile de turism duc lipsa de clienti. Cei mai multi dintre vasluieni isi vor petrece acasa vacanta de iarna chiar daca agentiile de turism se intrec in oferte pentru sarbatori.

In aceasta perioda, agentiile de turism scot pe piata tot felul de oferte, iar pentru clientii care fac rezervari din timp, ofera reduceri pentru sejururile din luna decembrie.

 „Avem oferte variate pentru toate buzunarele, si mai scump, si mai ieftin, si in tara, si in strainatate. Vreau sa va spun ca cei care vin acum la noi pana la 1 decembrie, au un discount de 20%, ”, ne-a spus Irina Ciuc, administratorul unei agentii de turism.

Chiar si fara discount, se fac oferte atractive, in speranta ca vasluienii vor da curs invitatiei de a petrece sarbatorile in statiuni.

„Avem, de exemplu, Revelion si la trei stele,  si la cinci stele. Revelionul de trei stele este o oferta foarte buna pe care o avem la momentul actual, o locatie in care noi organizam de vreo 4-5 ani evenimente. Cu formatie, cu foc de artificii, cu sanii trase de cai, cu foc de tabara, capra, urs si asa mai departe. Aici cu tot cu transport, patru zile, se ajunge la 250 euro de persoana. Este un pret rezonabil”, a mai spus reprezentantul agentiei de turism.

Cu toate acestea, familia ramane locatia cea mai potrivita pentru buzunarele vasluienilor. „Cui nu i-ar placeea sa mearga undeva la munte iarna? E ca vorba aia: mananci, calule, ovaz? Dar de unde bani? Noi cu chiu cu vai ne ducem de pe o zi pe alta. Cum sa mai facem rost si de bani de vacanta? Doar in visele noastre. Eu una m-am consolat. De fapt, la 50 de ani nici nu as avea altceva de facut. Sper sa vina vremuri mai bune macar pentru copiii mei. Sa nu fie si ei saracii nevoiti sa duca amarul ca mine”, ne-a spus Viorica Vladimir.

In aceste conditii, solicitarile lipsesc cu desavarsire. Din experienta anilor anteriori, agentiile de turism stiu ca nici mai tarziu nu vor fi prea multe. Anual, doar 20-30 de vasluieni petrec Craciunul in diferite hoteluri si pensiuni, in timp ce pentru Revelion se fac aproximativ 150 de solicitari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img