News Flash:

Vasluienii au inceput sa apeleze la CENTRELE DE PERMANENTA

19 Noiembrie 2015
1798 Vizualizari | 1 Comentarii
Centrele medicale de permanenta vasluiene din mediul rural au, in medie, peste 40 de pacienti pe luna. Numarul nu este prea mare, dar, spun cei de la aceste institutii, sunt pe drumul cel bun.

Satenii au inceput sa constientizeze ca e mult mai usor sa mearga la centrele de permanenta pentru a li se verifica starea de sanatate decat sa apeleze la ambulanta sau sa mearga direct la spital. In judet, cu sprijinul autoritatilor locale, s-au deschis sapte astfel de centre, ultimul in luna noiembrie. „In medie, se deconteaza pentru aceste servicii 16.000 de lei pe luna, insemnand plata pe ora a garzilor efectuate de catre medici si asistente. In medie peste 40 de persoane trec luna de luna pe la aceste centre”, se arata intr-un raport al CJAS.

Tariful este de 12,8 lei pe ora pentru un medic si de 8 lei pe ora pentru o asistenta. Tariful orar se majoreaza cu 50% daca centrul isi desfasoara activitatea intr-un spatiu pus la dispozitie de unul dintre medicii de familie, pentru ca in aceasta situatie ei vor trebui sa suporte si costul utilitatilor, ceea ce nu s-ar intampla daca spatiul ar fi pus la dispozitie de administratia locala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040115 (s)