joi, 25 aprilie, 2024

Vasluienii dau ceasurile inapoi. Ora se schimba weekend-ul acesta

Distribuie:

Publicat:

Au mai ramas doar cateva ore pana cand vom trece la ora de iarna 2019. In fiecare an, la sfarsitul lunii octombrie se trece la ora de iarna, moment in care noaptea devine mai lunga si ziua mai scurta. Asadar, in noaptea de 26 spre 27 octombrie, ora 4.00 va deveni ora 3.00. Astfel, duminica, 27 octombrie, va fi cea mai lunga zi din an, avand 25 de ore.

Specialistii sustin ca avem nevoie de aproximativ o saptamana pentru a ne adapta la ora de iarna. Odata cu trecerea la ora de iarna, cu totii trebuie sa ne schimbam ora de somn si sa adormim cu o ora mai devreme. Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic. Pot interveni dereglari hormonale, mai ales ale melatoninei, cunoscuta si drept "hormonul somnului".

Tot schimbarea orei poate provoca stari de oboseala si poate declansa scaderea vigilentei, cresterea nivelului de stres, tulburari de somn, perturbarea rutinei zilnice si  instalarea asteniei de toamna. Simptomele pot fi diferite de la o persoana la alta, iar printre cele mai frecvente sunt: dificultatea de a ne trezi dimineata, stari de rau, astenie si nervozitate generala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img