News Flash:

Vasluienii isi doresc sa acceseze programul "Casa Verde" . Unele persoane au stat si 24 de ore la coada

18 Octombrie 2016
1605 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de oameni au stat la rand in frig, unii mai mult de 24 de ore, in fata sediului Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui ca sa depuna dosare pentru programul ”Casa Verde”, dupa ce fondurile au fost suplimentate in judet cu peste 390.000 de lei, bani care vor ajunge pentru aproximativ 55 de persoane.
Suplimentarea fondurilor alocate de stat pentru programul ”Casa Verde” a dus din nou la formarea de cozi in fata Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui, cu mult inainte de inceperea activitatii.

Primii solicitanti de ajutoare pentru instalarea de sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila s-au asezat la rand inca de duminica dimineata.  In cursul serii, numarul celor aflati la coada depasise 50, iar luni dimineata la inceperea programului angajatii APM au impartit 99 de bonuri de ordine.

Peste noapte, s-a strigat prezenta din ora in ora, oamenii adunandu-se din parcarea supermarketului situat in fata APM Vaslui pentru a nu-si pierde randul.

”Din calculele noastre, cei 393.000 de lei acordati suplimentar pentru judetul Vaslui vor ajunge pentru aproximativ 55 de persoane. Cu foarte mici exceptii, cererile sunt pentru acel ajutor financiar de 6.000 de lei, adica pentru panouri solare sub presiune”, a declarat, luni, pentru News.ro directorul APM Vaslui, Madalina Nistor.

Saptamana trecuta, APM Vaslui a aprobat pentru programul ”Casa Verde” 196 de dosare, in valoare totala de aproape 1,2 milioane de lei. Toate cererile au fost trimise la Bucuresti, pentru evaluarea finala, care va fi facuta de catre Administratia Fondului de Mediu. Si atunci zeci de persoane si-au petrecut noaptea in frig, stand la coada.

Prin Programul ”Casa Verde” se acorda ajutoare banesti de la stat de 3.000 de lei, pentru instalare de panouri solare nepresurizate, de 6.000 de lei, pentru instalarea de panouri solare presurizate, si 8.000 de lei, pentru instalarea de pompele de caldura, exclusiv pompe de caldura aer-aer.

Ministerul Mediului a decis, miercuri, sa suplimenteze cu 20 de milioane de lei bugetul alocat populatiei pentru programul „Casa Verde”, 3.000 de noi solicitanti putand accesa astfel programul, in conditiile in care aproape doua treimi din bugetul total au fost consumate doar in primele doua zile ale perioadei de depunere a dosarelor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 23 queries | Mysql time :0.052662 (s)