joi, 28 martie, 2024

Vasluienii petrec de Ziua Romaniei in Piata Civica

Distribuie:

Publicat:

Duminica, 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, toti vasluienii, si nu numai, sunt asteptati sa petreaca romaneste in Centrul Civic din oras. Evenimentul incepe inca de la orele 10:00, cand Corala "Fantasia" va intona imnul national al tarii. Imediat dupa, un  sobor de preoti va oficia o slujba religioasa iar autoritatile locale vor depune coroane la statuia lui Stefan cel Mare si vor sustine alocutiune .

De la Ziua Nationala a Romaniei nu putea lipsi o parada militara cu tehnica de specialitate si nici un spectacol de evocare a Marii Uniri de la 1918. Spectacolul va fi sustinut de actori ai Teatrului "Victor Ion Popa" din Barlad.
Folclorul va fi pus in scena din Piata Civica de Ansamblul de dansuri "Hora Vasluiului", "Rapsodia Vasluiului", dar si de Grupul etno-folcloric "Stefan Voda" din Republica Moldova. Vor mai urca pe scena Raluca Radu, Surorile Osoianu si Ion Paladi.

Important de stiut este faptul ca, in caz de conditii meteo nefavorabile, toti vasluienii sunt asteptati la Sala Polivalenta, de la orele 12:00.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img